Slutnja Petra Koštruna

Petek, 13. maj 2016

Koštrun je nekdanji umetniški vodja in mentor delavnice Celje FOKUS, sicer pa eden najvidnejših slovenskih fotografov mlajše generacije in docent za področje fotografije na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Na tokratni razstavi v Galeriji sodobne umetnosti Celje premierno predstavlja produkcijo, za katero je značilna raznolikost v formatu, vsebinskih ozadjih in v formalnem izrazu. Bistven je prehod iz prej značilnega kontemplativnega vzdušja v angažirano sporočilnost.

Razstavo bodo odprli v petek, 13. maja, ob 19. uri. V četrtek, 26. maja, ob 18. uri, bo avtor po razstavi izvedel javno vodstvo, dan kasneje pa se razstava zapre.

Kustosinja je Irena Čerčnik.

 

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic