Spregled na VIST-u

Sreda, 4. junij 2014

Spregled je izbor študentskih del avtorjev Oddelka za fotografijo na ljubljanskem VIST-u. Dela so uredili v tri sklope, ki odpirajo vpogled v povezavo ustvarjalnega dela s sodobno teorijo fotografije. V uvodnem delu gre za tradicionalno pojmovanje fotografije kot medija za beleženje dogodkov. V drugem sklopu prevladujejo metafore in simboli. Tretji sklop pa bo besedah kuratorja razstave Petra Raucha zavzema osrednje mesto razstave in se orientira na konstrukcijo fotografske podobe.

Sodelujoči avtorji: Adriana Aleksić, Ana Ambrož Strle, Peter Fettich, Jernej Čuček Gerbec, Anže Grabeljšek, Peter Gorenšek, Anja Hrnčič, Nataša Ilec, Davor Kralj, David Mencinger, Sara Kiršić, Bojan Mijatović, Žiga Palčar, Cherie Plausteiner, Andreja Prijatelj, Matjaž Rušt, Dare Sintič, Vedran Tomšič, Igor Vidic.

Razstavo so odprli 4. junija, dela pa bodo na ogled do 25. junija. Podrobnosti najdeš tukaj.

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic