Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Nedelja, 13. maj 2018

SPREMLJEVALNI PROGRAM:

 

Četrtek, 28. junij, ob 19.00:

Fotografska razstava Ine Niehoff Invisible fireworks

Mlada perspektivna fotografinja iz Berlina se predstavlja s svojo najnovejšo produkcijo, kjer v svojem fotografskem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Lokacija: Likovni salon Celje

 

Petek, 29. junij, ob 19.00:

Art Crawl, intervencija v prostor.

Projekcija fotografij po mestnih fasadah. Predstavili se bodo: skupina Fotosfera, Urška Premik, Nika Furlani, Tomasso Lizul in Muzej novejše zgodovine Celje s še neobjavljenimi fotografijami Josipa Pelikana. Zadnja projekcija bo v Celjskem mladinskem centru.

Lokacija: Ulice mestnega središča, start Likovni salon.

 

Sobota, 30. junij, ob 11.00:

Kreativna studijska fotografija s Klemnom Razingerjem, fotografska delavnica.

Fotografsko delavnico kreativne studijske fotografije vodi fotograf Klemen Razinger. Udeležencem bodo predstavili osnove studijske fotografije, seznanili se bodo s studijsko opremo in se preizkusili v fotografiranju na konkretnih primerih. Potrebna predhodna prijava: info@celjefokus.si.

Lokacija: Studio X, Opekarniška cesta 34, Celje (dvorana Zlatorog).

 

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv.

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Arhiv novic