Street FOKUS: Fotografirali med dežnimi kapljami

Nedelja, 17. maj 2015

Z analognimi fotoaparati se je ekipa Zavoda FOKUS odpravila na ulice celjskega mestnega središča. Mimoidočim so ponudili analogne fotoaparate, s katerimi so meščani in ostali obiskovalci ujeli svoj trenutek v knežjem mestu in s svoje perspektive pokazali, kako vidijo tisti del mesta.

Kljub deževnemu dnevu so bili odzivi na Steet FOKUS-u med mimoidočimi spodbudni. Fotografije, ki so nastale, omogočajo, da doživimo Celje nekoliko drugače.

Fotografije si lahko ogledate tukaj

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv.

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Arhiv novic