Street FOKUS: Fotografirali med dežnimi kapljami

Nedelja, 17. maj 2015

Z analognimi fotoaparati se je ekipa Zavoda FOKUS odpravila na ulice celjskega mestnega središča. Mimoidočim so ponudili analogne fotoaparate, s katerimi so meščani in ostali obiskovalci ujeli svoj trenutek v knežjem mestu in s svoje perspektive pokazali, kako vidijo tisti del mesta.

Kljub deževnemu dnevu so bili odzivi na Steet FOKUS-u med mimoidočimi spodbudni. Fotografije, ki so nastale, omogočajo, da doživimo Celje nekoliko drugače.

Fotografije si lahko ogledate tukaj

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic