Tadej Vaukman: Razkrivanje intime

Ponedeljek, 13. julij 2015

Z razstavo Tadeja Vaukmana so uvedli letošnji Celje FOKUS – festival avtorske fotografije. Njegova dela bodo v AQ Galeriji v celjski umetniški četrti na ogled do 3. avgusta 2015. Fotograf se prvič predstavlja v Celju in čeprav doslej ni bil navdušen nad sodelovanji na festivalih Vaukman prizna, da je občutek tokrat lep.

Za mnoge so izbrane podobe kontroverzne, saj neposredno razkrivajo več, kot bi v tistem trenutku morda želeli. A hkrati odstira življenje, kakršno je mnogim izmed nas neznano. Ponuja vpogled v intimo prijateljev. »Kar delam, jemljem vse resno in vsi ti ljudje na fotografijah s moji prijatelji in vse smo počeli skupaj. Stvari so se danes spremenile in zato je pomembno, da sem zaključil to obdobje,« nam je ob tem zaupal Vaukman.

Ob razstavi je izšla istoimenska fotoknjiga, Vaukman pa se že pripravlja na naslednji projekt in novo fotografsko delo.

 

 

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic