Tadej Vaukman: Razkrivanje intime

Ponedeljek, 13. julij 2015

Z razstavo Tadeja Vaukmana so uvedli letošnji Celje FOKUS – festival avtorske fotografije. Njegova dela bodo v AQ Galeriji v celjski umetniški četrti na ogled do 3. avgusta 2015. Fotograf se prvič predstavlja v Celju in čeprav doslej ni bil navdušen nad sodelovanji na festivalih Vaukman prizna, da je občutek tokrat lep.

Za mnoge so izbrane podobe kontroverzne, saj neposredno razkrivajo več, kot bi v tistem trenutku morda želeli. A hkrati odstira življenje, kakršno je mnogim izmed nas neznano. Ponuja vpogled v intimo prijateljev. »Kar delam, jemljem vse resno in vsi ti ljudje na fotografijah s moji prijatelji in vse smo počeli skupaj. Stvari so se danes spremenile in zato je pomembno, da sem zaključil to obdobje,« nam je ob tem zaupal Vaukman.

Ob razstavi je izšla istoimenska fotoknjiga, Vaukman pa se že pripravlja na naslednji projekt in novo fotografsko delo.

 

 

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic