Telo. Made by Me

Sreda, 2. november 2011
Telo. Made by Me

Telo. Made by Me

razstava Telo. Made in Me
Galerija Božidar Jakac
Grajska cesta 45
Kostanjevica na Krki

 

 

Z razstavo Telo. Made in Me, umetnik Uroš Abram "Ironizira industrijsko proizvodnjo predmetov masovne potrošnje, označenih z znamko porekla''. Poudarja enkratnost in neponovljivost podobe, katere stvarjenje je Uroš Abram poosebil do skrajne možne mere, a se je hkrati izognil avri umetniškosti, mitizacije ustvarjalnosti: podoba telesa je tudi v mojem telesu samo produkt optike v kombinaciji s kemijo. To je dosegel s posebne vrste camere obscure.
Črno skrinjico je napravil v svojih ustih in svoje telo dobesedno spremenil v fotografski aparat, ki ga poimenujmo camera oralis. Sledovi slučajnosti, ki jih pušča postopek na koščku fotografskega filma, postanejo pomembne sestavine likovne podobe." je zapisal dr. Andrej Smrekar, ki bo avtorja in njegovo delo predstavil tudi na odprtju.

Razstava bo na ogled do 27. novembra 2011.

vir: Galerija Božidar Jakac

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic