Tudi udeleženci Celje FOKUS v ožjem izboru Emzina

Torek, 25. februar 2014
nagrajena serija Tukaj smo, geji smo in Ugandčani smo

nagrajena serija Tukaj smo, geji smo in Ugandčani smo

Fotografije na natečaju Emizina predstavljajo produkcijo palete različnih slovenskih fotografov, ki na podobe zajamejo različne vsebine, formate, tehnike. Prvo nagrado v kategoriji avtorska fotografija so podelili Tadeju Žnidarčiču za fotografsko serijo petih del v diptih razporejenih podob gejevskih aktivistov z naslovom Tukaj smo, geji smo in Ugandčani smo. Druga nagrada je šla v roke Mihe Erjavca za serijo 150 m, ki ga je komisija označila kot fotografsko domiselno in neobičajno delo. Ajda Schmidt je za serijo Anywhere else but here prejela tretjo nagrado.
Za najboljšo reportažno fotografijo so razglasili delo Fernande Prado Verčič. Posebno častno omembo žirije je letos prejel Matjaž Tančič iz Ljubljane za serijo pod šifro Karaoke bar.
V letošnji ožji izbor se je uvrstilo 27 avtorjev z 31 serijami, med njimi je tudi udeleženki Celje FOKUS Iris Anam Cara in Maša Lancner. Poleg nje pa še Nataša Berk, Matija Brumen, Aljaž Celarc (dve seriji), Mojca Cvirn, Metka Čok, Metka Golec, Hedvika Gumilar, Robert Hutinski (dve seriji), Saša Huzjak, Danilo Jakovčič, Ciril Jazbec (dve seriji), Tereza Kozinc, Marjan Krebelj, Matej Povše, Maruša Račič, Kaja Sajovic, Ajda Schmidt, Toni Soprano, Nadja Stare (dve seriji), Željko Stevanić, Renata Šifrar, Matjaž Tančič (dve seriji), Marko Vrbič, Matic Zorman, Šimen Zupančič.

Nagrajene fotografije in uvrščene v ožji izbor bodo na ogled v Prvem preddverju Cankarjevega doma do 20. marca 2014.

vir: EMZIN

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic