Tudi udeleženci Celje FOKUS v ožjem izboru Emzina

Torek, 25. februar 2014
nagrajena serija Tukaj smo, geji smo in Ugandčani smo

nagrajena serija Tukaj smo, geji smo in Ugandčani smo

Fotografije na natečaju Emizina predstavljajo produkcijo palete različnih slovenskih fotografov, ki na podobe zajamejo različne vsebine, formate, tehnike. Prvo nagrado v kategoriji avtorska fotografija so podelili Tadeju Žnidarčiču za fotografsko serijo petih del v diptih razporejenih podob gejevskih aktivistov z naslovom Tukaj smo, geji smo in Ugandčani smo. Druga nagrada je šla v roke Mihe Erjavca za serijo 150 m, ki ga je komisija označila kot fotografsko domiselno in neobičajno delo. Ajda Schmidt je za serijo Anywhere else but here prejela tretjo nagrado.
Za najboljšo reportažno fotografijo so razglasili delo Fernande Prado Verčič. Posebno častno omembo žirije je letos prejel Matjaž Tančič iz Ljubljane za serijo pod šifro Karaoke bar.
V letošnji ožji izbor se je uvrstilo 27 avtorjev z 31 serijami, med njimi je tudi udeleženki Celje FOKUS Iris Anam Cara in Maša Lancner. Poleg nje pa še Nataša Berk, Matija Brumen, Aljaž Celarc (dve seriji), Mojca Cvirn, Metka Čok, Metka Golec, Hedvika Gumilar, Robert Hutinski (dve seriji), Saša Huzjak, Danilo Jakovčič, Ciril Jazbec (dve seriji), Tereza Kozinc, Marjan Krebelj, Matej Povše, Maruša Račič, Kaja Sajovic, Ajda Schmidt, Toni Soprano, Nadja Stare (dve seriji), Željko Stevanić, Renata Šifrar, Matjaž Tančič (dve seriji), Marko Vrbič, Matic Zorman, Šimen Zupančič.

Nagrajene fotografije in uvrščene v ožji izbor bodo na ogled v Prvem preddverju Cankarjevega doma do 20. marca 2014.

vir: EMZIN

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic