Umetniško vodstvo festivala

Ponedeljek, 20. april 2015
Jaka Babnik

Jaka Babnik

Umetniško vodstvo festivala

Umetniško vodstvo je Zavod FOKUS letos zaupal uveljavljenemu fotografu Jaku Babniku.

Babnikovo delo je družbeno angažirano, s fotografijami odstira pogled na sodobno družbo. Znan je po svojih projektih Jebodrom, ki prikazuje lokacije, kjer se dogaja prešuštvo in avanturistični seks. V odmevnem projektu We are dogs, je fotografiral ilegalne boje psov, s fotografsko zgodbo je šokiral javnost in hkrati opozorili na ilegalna dejanja. Je uradni fotograf Slovenskega ljudskega gledališča Celje.

Ne le kot fotograf, pojavlja se tudi kot založnik, saj pravi, da ga fascinira obrt tiska in knjige kot fotografskega medija.
Babnik se je kot umetniški vodja Celje FOKUS izkazal že lani, zato so mu v Zavodu FOKUS vnovič zaupali vodenje Celje FOKUS – festivala avtorske fotografije.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv.

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Arhiv novic