V galeriji lajajo, skejtajo in gledajo fotografije

Sreda, 6. november 2013

Zanimiv pristop so ubrali v dunajskem Westlichtu, kjer je razstavljal Philipp Schuster. Gradbenik, skejter in fotograf v enem.

Za pravi umetniški šov, kakršnega v naših galerijah nismo vajeni, so poskrbeli ob zaprtju razstave ”A skateboarder’s romance” na Dunaju. 29-letni Philipp Schuster je predstavil serijo fotografij, ki prikazuje zelo zahtevno gradnjo skate-bowla v kleti neke dunajske stanovanjske hiše. Del vzdušja te subkulture so prenesli tudi na razstavo, saj so med fotografijami postavili skate rampo, na katero so se podali najbolj vešči skaterji. V galeriji pa niso bile dobrodošle le deske na koleščkih, ampak tudi štirinožni prijatelji, ki so si skupaj z lastniki ogledali šov.

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic