Zmagala je Božanska komedija

Četrtek, 13. junij 2013
Fotografije iz serije Božanska komedija

Fotografije iz serije Božanska komedija

Nagrajence je žirija, ki so jo sestavljali izbrala po skrbnem pregledu serij. Najbolj jo je navdušila družbeno angažirana serija Božanska komedija Dareta Ferjana, drugo mesto so namenili romantični seriji Špele Peskar, tretje mesto pa je z zanimivim dokumentiranjem osvojila Mojca Cvirn s serijo Mladost v piktogramih. Ker želimo v Zavodu FOKUS ustvarjalno energijo spodbujati v prihodnje, bo Dnevu mladosti sledil še kakšen nov natečaj.

Obrazložitve nagrajenih fotografij FOKUS-ovega natečaja Dan mladosti:

1. mesto
Dare Ferjan, serija z imenom Božanska komedija

Dobro zamišljena, družbeno angažirana serija, ki kaže, da se mladi zavedajo težav sodobne družbe. Gre za relativno dobro vizualizacijo knjižnega dela z refleksijo sodobnega sveta. Odlično serijo rahlo zmoti le oblikovni ritem serije (ležeče, pokončno).

2. mesto
Špela Peskar, serija z imenom Dan mladosti

Romantična, pozitivna in celotna serija s premišljeno izbranimi motivi, ki izžarevajo atribute mladosti, brezskrbnosti.

3. mesto
Mojca Cvirn, serija z imenom Mladost v piktogramih

Serija fotografij je dovolj enovita, sporočilna in duhovita. Izhaja iz dobre ideje, vendar se serija morda preveč naslanja na obstoječe umetniško delo likovne umetnice Petre Varl. Posamezne fotografije tega dela ne nadgradijo, ga zgolj dokumentirajo. Tehnično in formalno korektna serija.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv.

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Arhiv novic