Slovenia Press Photo 2013

Petek, 15. februar 2013

Zavod za promocijo fotografije SPP letos že petič organizira festival novinarske in dokumentarne fotografije Slovenia Press Photo 2013. V okviru festivala, ki bo letos potekal od 4. do 31. marca 2013 v Ljubljani tudi letos organizirajo natečaj najboljših fotoreporterskih izdelkov na področju novinarske fotografije. Prijava fotografij je možna na njihovi spletni strani preko elektronskega obrazca do 28. februarja 2013. 
Poleg natečaja pa bodo festival spremljale tudi razstave mednarodno priznanih agencij. Festival se bo pričel z otvoritveno razstavo ''Projekt BOSNIA 92-95'', ki je delo generacije fotoreporterjev, ki so pokrivali vojno na Balkanu. Pred otvoritvijo razstave bo organizirana okrogla miza, ki se je bodo udeležili priznani fotoreporterji Jerome Delay, Jon Jones, Darko Bandič, Remy Ourdan in drugi, ki so sodelovali pri projektu.
Druga razstava, z naslovom REUTERS - OUR WORLD NOW pa bo ponudila najboljše fotografije tiskovne agencije REUTERS v letu 2012. Otvoritve razstave bo 6. marca 2013 v desnem atriju mestne hiše v Ljubljani.
Najboljša dela nagrajencev in dobitnikov častnih omemb, ki jih bo izbrala mednarodna žirija, bodo ob zaključku festivala na ogled na razstavi natečaja Slovenia Press Photo 2013 v Muzeju za arhiterkuro in oblikovanje  7. marca 2013, ob 20. uri.

vir: Zavod za promocijo fotografije SPP, Zavod FOKUS

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic