Slovenia Press Photo 2013

Petek, 15. februar 2013

Zavod za promocijo fotografije SPP letos že petič organizira festival novinarske in dokumentarne fotografije Slovenia Press Photo 2013. V okviru festivala, ki bo letos potekal od 4. do 31. marca 2013 v Ljubljani tudi letos organizirajo natečaj najboljših fotoreporterskih izdelkov na področju novinarske fotografije. Prijava fotografij je možna na njihovi spletni strani preko elektronskega obrazca do 28. februarja 2013. 
Poleg natečaja pa bodo festival spremljale tudi razstave mednarodno priznanih agencij. Festival se bo pričel z otvoritveno razstavo ''Projekt BOSNIA 92-95'', ki je delo generacije fotoreporterjev, ki so pokrivali vojno na Balkanu. Pred otvoritvijo razstave bo organizirana okrogla miza, ki se je bodo udeležili priznani fotoreporterji Jerome Delay, Jon Jones, Darko Bandič, Remy Ourdan in drugi, ki so sodelovali pri projektu.
Druga razstava, z naslovom REUTERS - OUR WORLD NOW pa bo ponudila najboljše fotografije tiskovne agencije REUTERS v letu 2012. Otvoritve razstave bo 6. marca 2013 v desnem atriju mestne hiše v Ljubljani.
Najboljša dela nagrajencev in dobitnikov častnih omemb, ki jih bo izbrala mednarodna žirija, bodo ob zaključku festivala na ogled na razstavi natečaja Slovenia Press Photo 2013 v Muzeju za arhiterkuro in oblikovanje  7. marca 2013, ob 20. uri.

vir: Zavod za promocijo fotografije SPP, Zavod FOKUS

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic