Natečaj Slovenia Press Photo 2012

Petek, 24. februar 2012

Slovenski fotografi in fotoreporterji dnevno spremljajo mnoge dogodke in beležijo zanimive ter pretresljive zgodbe. Natečaj Slovenia Press Photo 2012 je priložnost za pregled fotoreporterskih dosežkov preteklega leta in je namenjen vsem profesionalnim in zahtevnim amaterskim fotografom s stalnim prebivališčem v Sloveniji. Žirija mednarodnih strokovnjakov s področij fotožurnalizma in fotografije bo ob zaključku natečaja izbrala najboljša dela.
Na slavnostni podelitvi bodo razglasili nagrade za najboljšo fotografijo leta 2011, za najboljšo reportažo 2011, zmagovalno fotografijo letošnjega natečaja in zmagovalno reportažo natečaja v petih kategorijah. Fotografi se lahko za nagrade potegujejo v petih kategorijah - šport, novice, narava in okolje, zabava ter kultura in ljudje.

Prijava fotografij je do 29. februarja 2012 možna prek elektronskega obrazca. Najboljša dela slovenskih fotografov in fotoreporterjev, ki jih bo izbrala mednarodna žirija, bodo ob zaključku festivala Slovenia Press Photo 2012 na ogled na razstavi.


Letošnjo mednarodno žirijo sestavljajo:

  • Yuri Kozyrev (Noor Images), predsednik žirije
  • Gaia Tripoli (International Herrald Tribune)
  • Emilio Morenatti (The Associated Press)
  • Moises Saman (Magnum Photos)
     

vir: SPP Zavod za promocijo fotografije

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic