predstavitev knjige Za-govor podob

Torek, 8. november 2011

predstavitev knjige Za-govor podob; filozofija fotografskega pogleda
četrtek, 24. novembra ob 18 uri v Levstikovi dvorani Osrednje knjižnice Celje

avtorji knjige: Dušan Rutar, Matej Peljhan, Jure Kravanja
predstavitev knjige in razgovor z avtorji bosta vodila Žiga Gričnik in Andrej Potrč

 

Inovativna monografija z bržčas redkim izhodiščem: filozofija fotografije. Knjiga vključuje Rutarjeve filozofske eseje, ki se opirajo na vidnejša imena filozofije, ter petdeset fotografij, ki odražajo drzno nadarjenost sicer amaterskih fotografov, Mateja Peljhana in Jureta Kravanje. Teorija pa svoje stvarne naslombe ne dobi samo v podobah, temveč tudi v dejstvu, da vsi trije avtorji poklicno delujejo na področju hendikepa. Fotografija kot humanistika!

Predstavitev knjige in razgovor z avtorji bosta vodila Žiga Gričnik in Andrej Potrč (FOTOSFERA).

vir: Bukla, Fotosfera, Zavod FOKUS

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic