razstava Album Jožeta Suhadolnika

Torek, 17. januar 2012
Trbolje, 1990

Trbolje, 1990

Galerija Jakopič
Slovenska cesta 9
1000 Ljubjana


 

Odprtje razstave: torek, 17. 1., ob 19.00.
Ob razstavi je pripravljen tudi spremljevalni program, ki obsega:
Voden ogled razstave vsako nedeljo ob 16.30.
Vodstva za skupine odraslih in vodstva v angleškem jeziku po predhodni najavi; cena 3 € na osebo.

Kulturni praznik, 8. februar 2012
Galerija Jakopič odprta od 10.00 do 21.00. Vodstvo kustosinje po razstavi ob 11.00. Vodstvo avtorja po razstavi ob 19.00.

Slovenski fotoreporter Jože Suhadolnik v fotografski seriji Album na samosvoj način upodablja umetniško gibanje Neue Slowenische Kunst.

Na 59 črno-belih fotografijah velikih formatov so člani tega kontroverznega umetniškega gibanja upodobljeni brez avtorjevega opredeljevanja do njihove ustvarjalne drže in filozofije. Namesto tega jih vidimo na preprost način kot krog ljudi, ki jih je združila nujnost (v tem primeru predvsem umetniškega) obstoja, in ki delujejo kot tesno povezana družina.

Neue Slowenische Kunst so v 80-tih letih prejšnjega stoletja v Sloveniji pričeli ustvarjati enega najzanimivejših, pa tudi najbolj provokativnih opusov novejše umetnosti v svetovnem merilu. Najbolj odmevno so se zapisali v umetnostno zgodovini z likovnimi deli skupine Irwin in z glasbo kultne alternativne zasedbe Laibach.

vir: Galerija Jakopič

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic