razstava Metke Vergnion: Spiritualni vrt

Sreda, 2. november 2011
Vzorci mahu, 2010

Vzorci mahu, 2010

razstava Spiritualni vrt
5. oktober 2011 - 5. november 2011
Otvoritev razstave: 5. oktober 2011 ob 19. uri

Galerija Fotografija
Mestni trg 11/I
1000 Ljubljana
Slovenija

DELOVNI ČAS:
torek - petek: 12h - 19h
sobota: 10h - 14h

Do 5. novembra je na ogled razstava ''Spiritualni svet'', Metke Vergnion, rojene v  Ljubljani. Študirala je fotografijo in film na Ecole Nationale Supérieure Louis Lumière v Parizu, trenutno pa Živi in dela v Ženevi.
"Spiritualni vrt simbolizira prostor, kjer čutimo povezavo z energijami univerzalne zavesti in kjer vznikajo zasnove mnogih duhovnih poti. Vrata zavedanja se odpro, ko začutimo, da smo ponešeni v drugo dimenzijo in stopamo po poti spoznavanja svoje prave narave. V tem metafizičnem, kozmičnem vrtu najdemo zavetje v mirni kontemplaciji. V seriji fotografij "Spiritualni vrt" sem želela ujeti čarobnost, v katero se potopim, ko se sprehajam skozi vrtove Kjota s fotoaparatom kot edinim spremljevalcem. To so trenutki, ko izgubim občutek za čas ob pogledu na neizmerno lepoto v vsej svoji enostavni kompleksnosti. Ko se izostrijo vsi čuti in se zdi, kot da bi me posedovale neke višje sile, poskušam fotografsko zabeležiti te občutke, vendar so to le vibracije svetlobe..."

Metka Vergnion

Vir: Galerija Fotografija

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic