razstava Metke Vergnion: Spiritualni vrt

Sreda, 2. november 2011
Vzorci mahu, 2010

Vzorci mahu, 2010

razstava Spiritualni vrt
5. oktober 2011 - 5. november 2011
Otvoritev razstave: 5. oktober 2011 ob 19. uri

Galerija Fotografija
Mestni trg 11/I
1000 Ljubljana
Slovenija

DELOVNI ČAS:
torek - petek: 12h - 19h
sobota: 10h - 14h

Do 5. novembra je na ogled razstava ''Spiritualni svet'', Metke Vergnion, rojene v  Ljubljani. Študirala je fotografijo in film na Ecole Nationale Supérieure Louis Lumière v Parizu, trenutno pa Živi in dela v Ženevi.
"Spiritualni vrt simbolizira prostor, kjer čutimo povezavo z energijami univerzalne zavesti in kjer vznikajo zasnove mnogih duhovnih poti. Vrata zavedanja se odpro, ko začutimo, da smo ponešeni v drugo dimenzijo in stopamo po poti spoznavanja svoje prave narave. V tem metafizičnem, kozmičnem vrtu najdemo zavetje v mirni kontemplaciji. V seriji fotografij "Spiritualni vrt" sem želela ujeti čarobnost, v katero se potopim, ko se sprehajam skozi vrtove Kjota s fotoaparatom kot edinim spremljevalcem. To so trenutki, ko izgubim občutek za čas ob pogledu na neizmerno lepoto v vsej svoji enostavni kompleksnosti. Ko se izostrijo vsi čuti in se zdi, kot da bi me posedovale neke višje sile, poskušam fotografsko zabeležiti te občutke, vendar so to le vibracije svetlobe..."

Metka Vergnion

Vir: Galerija Fotografija

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv.

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Arhiv novic