Fotografska delavnica že v polnem zamahu

Ponedeljek, 4. julij 2016

Prvi dan fotografske delavnice Celje FOKUS se je pričel. Udeleženci so se skupaj z mentorji in znanim celjskim galeristom Matijo Plevnikom sprehodili po mestu in si ogledali aktualne fotograske razstave v mestnih galerijah. Skupaj smo obiskali razstavo Ane Straže Malcom, ki obiskovalce vedno znova navdušuje, saj je avtoričin pristop do galerijskega prostora, ki je v tem primeru kar stanovanje, nadvse drugačen od običajnega. Udeleženci so bili navdušeni tudi nad bogato zgodovino knežjega mesta, ki fotografom ponuja odlične možnosti za ustvarjanje in pisanje fotografskih zgodb. Udeleženci so prav tako z navdušenjem pokomentirali razstavi Urše Premik-Hilda in Špele Škulj-Knjiga dokazov, ki so bile prav tako otvorjene v sklopu festivala avtorske fotografije Celje FOKUS 2016. 
Fotografije rade povedo več kot pisana beseda, zato si lahko sami ustvarite sliko letošnjega dogajanja.

Danes zvečer se nam lahko pridružite še na FOKUS-ovem pogovoru: Fotografija in fashion, ki bo potekal ob 21.00 uri v atriju Celjskega mladinskega centra. Sodelujejo: Mimi Antolović, Gaja Dolmark in Primož Lukežič.

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic