Fotografska delavnica že v polnem zamahu

Ponedeljek, 4. julij 2016

Prvi dan fotografske delavnice Celje FOKUS se je pričel. Udeleženci so se skupaj z mentorji in znanim celjskim galeristom Matijo Plevnikom sprehodili po mestu in si ogledali aktualne fotograske razstave v mestnih galerijah. Skupaj smo obiskali razstavo Ane Straže Malcom, ki obiskovalce vedno znova navdušuje, saj je avtoričin pristop do galerijskega prostora, ki je v tem primeru kar stanovanje, nadvse drugačen od običajnega. Udeleženci so bili navdušeni tudi nad bogato zgodovino knežjega mesta, ki fotografom ponuja odlične možnosti za ustvarjanje in pisanje fotografskih zgodb. Udeleženci so prav tako z navdušenjem pokomentirali razstavi Urše Premik-Hilda in Špele Škulj-Knjiga dokazov, ki so bile prav tako otvorjene v sklopu festivala avtorske fotografije Celje FOKUS 2016. 
Fotografije rade povedo več kot pisana beseda, zato si lahko sami ustvarite sliko letošnjega dogajanja.

Danes zvečer se nam lahko pridružite še na FOKUS-ovem pogovoru: Fotografija in fashion, ki bo potekal ob 21.00 uri v atriju Celjskega mladinskega centra. Sodelujejo: Mimi Antolović, Gaja Dolmark in Primož Lukežič.

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic