Poletna fotografska dogodivščina ali čas je za festival Celje FOKUS

Sobota, 2. april 2016

Dnevi (in noči :) ) namenjeni fotografiranju, izkušeni fotografski mentorji, super fotografska družba in cela paleta možnosti za delo s fotoaparatom… Vse to zaznamuje fotografsko delavnico Celje FOKUS, ki bo od 4. do 9. julija 2016 v Celju.

Delavnico nadgradimo z odprtjem fotografskih razstav, strokovnimi debatami o fotografiji, intervencijami v prostoru, kar vse skupaj oblikuje festival avtorske fotografije Celje FOKUS. Festival začnemo že 1. julija.

Festival povezuje generacije fotografov z različnim fotografskim predznanjem. Skrbno izbrana ekipa izkušenih mentorjev iz fotografskega sveta je tista, ki udeležencem individualno nameni svoj čas in z delom v manjših skupinah omogoča, da naredite tisto nekaj več.

Tiste, ki se s fotografijo ukvarjate v svojem prostem času, čaka zanimiv fotografski teden, ko si boste končno lahko vzeli čas zase in za tisto, kar vas zares veseli. Tistim, ki želite od fotografije nekaj več, se z njo preživljate ali pa ste polni še večjih ustvarjalnih idej, ki jih želite uresničiti, Celje FOKUS ponuja paleto možnosti.

Celje FOKUS pripravljamo že deveto leto in v vsem tem času se je pokazalo, da je to odlična priložnost za fotografsko ustvarjanje, pridobivanje in nadgrajevanje znanja, predvsem pa za sproščeno druženje z vsemi, ki jih zanima isto kot tebe – fotografija.

Potrebuješ še kakšen razlog, da se vidimo?

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic