Poletna fotografska dogodivščina ali čas je za festival Celje FOKUS

Sobota, 2. april 2016

Dnevi (in noči :) ) namenjeni fotografiranju, izkušeni fotografski mentorji, super fotografska družba in cela paleta možnosti za delo s fotoaparatom… Vse to zaznamuje fotografsko delavnico Celje FOKUS, ki bo od 4. do 9. julija 2016 v Celju.

Delavnico nadgradimo z odprtjem fotografskih razstav, strokovnimi debatami o fotografiji, intervencijami v prostoru, kar vse skupaj oblikuje festival avtorske fotografije Celje FOKUS. Festival začnemo že 1. julija.

Festival povezuje generacije fotografov z različnim fotografskim predznanjem. Skrbno izbrana ekipa izkušenih mentorjev iz fotografskega sveta je tista, ki udeležencem individualno nameni svoj čas in z delom v manjših skupinah omogoča, da naredite tisto nekaj več.

Tiste, ki se s fotografijo ukvarjate v svojem prostem času, čaka zanimiv fotografski teden, ko si boste končno lahko vzeli čas zase in za tisto, kar vas zares veseli. Tistim, ki želite od fotografije nekaj več, se z njo preživljate ali pa ste polni še večjih ustvarjalnih idej, ki jih želite uresničiti, Celje FOKUS ponuja paleto možnosti.

Celje FOKUS pripravljamo že deveto leto in v vsem tem času se je pokazalo, da je to odlična priložnost za fotografsko ustvarjanje, pridobivanje in nadgrajevanje znanja, predvsem pa za sproščeno druženje z vsemi, ki jih zanima isto kot tebe – fotografija.

Potrebuješ še kakšen razlog, da se vidimo?

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic