Gledališče spremenili v velik fotoaparat

Ponedeljek, 13. julij 2015

Trara, začelo se je zares! Čeprav smo festival Celje FOKUS začeli že minuli petek, je za mnoge udeležence fotografske delavnice ravno danes prelomni trenutek. Stari znanci in novi obrazi so nabiti z ustvarjalno energijo, ki jo bodo uporabili za svoje fotografske zgodbe.

Prvi dan smo udeležencem pripravili presenečenje v Slovenskem ljudskem gledališču Celje. Ekipa Zavoda FOKUS je namreč veliko dvorano gledališča spremenila v velik ’fotoaparat’ ter s pomočjo trde teme in žarka svetlobe ustvarila veliko Camero Obscuro. Skupaj smo doživeli naravni pojav, ki omogoča delovanje vseh sodobnih fotoaparatov.

Z galeristom Matijo Plevnikom smo se sprehodili po celjskih galerijah, od Likovnega salona, do AQ Galerije, galerije Plevnik-Kronkowska. Kustosinja Helena Vogelsang Novak nas je popeljala v čase mojstra Pelikana in nam predstavila ustvarjanje v Pelikanovem steklenem fotografskem ateljeju v okviru Muzeja novejše zgodovine Celje.

Za konec prvega delovnega dne pa smo skupaj izkoristili še zadnjo priložnost za ogled fotografske razstave Donalda Webra Interrogations.

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic