Odprli Celje FOKUS - festival avtorske fotografije

Ponedeljek, 13. julij 2015

Z razstavo Dick Skinners Tadeja Vaukmana minuli petek smo uradno odprli Celje FOKUS – festival avtorske fotografije. Med uvodnimi festivalskimi dogodki smo v soboto pripravili prvi pogovorni večer o aktualnih vprašanjih analognega in digitalnega, sinoči pa brezplačni filmski večer Sol Zemlje. 

V tem tednu se bodo v Celju zbrali fotografi različnih generacij, ki bodo na fotografski delavnici vse do sobote ustvarjali fotografske zgodbe. Spoznali se bodo v samem središču ’fotoaparata’, v katerega bodo spremenili Slovensko ljudsko gledališče Celje. S pomočjo trde teme in žarka svetlobe bo namreč ekipa Zavoda FOKUS ustvarila veliko Camero Obscuro. Ta bo udeležencem ponudila možnost doživeti naravni pojav, ki omogoča delovanje vseh sodobnih fotoaparatov.

Celje FOKUS – festival avtorske fotografije letos obiskovalcem poleg fotografske delavnice prinaša še kakovostne fotografske razstave ter brezplačne tematske FOKUS-ove pogovore o aktualnih temah, povezanih s fotografijo.

Program festivala najdeš tukaj.

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic