Zaključili festival Celje FOKUS

Ponedeljek, 20. julij 2015

Z zaključno projekcijo fotografij udeležencev in filmom o dogajanju na letošnjem festivalu avtorske fotografije, se je zaključil Celje FOKUS 2015. Ta je med drugim pokazal, da se na področju fotografije odpirajo pomembna vprašanja, povezana z dejstvom, da smo ljudje tudi vizualna bitja.

Festival je letos prerasel iz tradicionalne fotografske delavnice, poleg katere so pripravili odprtja razstav in pogovore na temo fotografije. Slišati je bilo, da se za prihodnost fotografije ni bati. Organizatorji iz Zavoda FOKUS so s festivalom zadovoljni, predvsem pa jih navdušuje, da so se pogovarjali o položaju in delu na fotografskem področju v širšem pomenu.

Pomembno je še, da so v festival uspeli združiti vse celjske galerije in vidnejše ponudnike kulture v Celju. V dobrem tednu se je zvrstilo pet fotografskih razstav in še zaključna projekcija fotografij udeležencev, poleg tega pa trije FOKUS-ovi pogovori, filmski večer in celotedenska fotografska delavnica.

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic