Zaključili festival Celje FOKUS

Ponedeljek, 20. julij 2015

Z zaključno projekcijo fotografij udeležencev in filmom o dogajanju na letošnjem festivalu avtorske fotografije, se je zaključil Celje FOKUS 2015. Ta je med drugim pokazal, da se na področju fotografije odpirajo pomembna vprašanja, povezana z dejstvom, da smo ljudje tudi vizualna bitja.

Festival je letos prerasel iz tradicionalne fotografske delavnice, poleg katere so pripravili odprtja razstav in pogovore na temo fotografije. Slišati je bilo, da se za prihodnost fotografije ni bati. Organizatorji iz Zavoda FOKUS so s festivalom zadovoljni, predvsem pa jih navdušuje, da so se pogovarjali o položaju in delu na fotografskem področju v širšem pomenu.

Pomembno je še, da so v festival uspeli združiti vse celjske galerije in vidnejše ponudnike kulture v Celju. V dobrem tednu se je zvrstilo pet fotografskih razstav in še zaključna projekcija fotografij udeležencev, poleg tega pa trije FOKUS-ovi pogovori, filmski večer in celotedenska fotografska delavnica.

Spremljevalni program

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Mentor Jaka Gasar

Fotograf Jaka Gasar, je prejemnik prestižne nagrade Visa d’OR za zgodbo o begunski krizi v Sloveniji na najuglednejšem festivalu novinarske in dokumentarne fotografije v francoskem Perpignanu

Arhiv novic