Mesto Celje

Knežje mesto, kot mu radi rečejo meščani, je prijetno mesto. Ravno dovolj veliko, da se skrijete v množici, a hkrati še vedno dovolj majhno, da ga lahko prehodite peš. Če vas zamika obisk okolice, pa si lahko v Celjskem mladinskem centru brezplačno izposodite kolo.

Mesto ob Savinji je tudi fotografsko mesto. Izjemno tradicijo na tem področju mu daje mojster Josip Pelikan, fotograf s konca 19. stoletja.

Celjani so ponosni na svojo zgodovino, tako na obdobje rimske Keleie kot na srednjeveško Celeio in skoraj vsak kotiček mesta je povezan z zgodovino. Pred kratkim so obnovili celjsko mestno središče, v katerem dobivajo prostor simpatične majhne trgovinice za vsak okus. Ob eni najstarejših celjskih ulic, Gosposki ulici, je tudi umentiška četrt, v kateri se združujejo ljubitelji umetnosti.

Nad mestom bdi celjski Stari grad, ki je bil sedež grofov Celjskih, najvplivnejše plemiške rodbine na Slovenskem. Grad ostaja zato ena največjih celjskih znamenitosti.

Mesto ponuja številne priložnosti za ustvarjanje fotografskih zgodb ter za prijetno druženje.

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic