Mesto Celje

Knežje mesto, kot mu radi rečejo meščani, je prijetno mesto. Ravno dovolj veliko, da se skrijete v množici, a hkrati še vedno dovolj majhno, da ga lahko prehodite peš. Če vas zamika obisk okolice, pa si lahko v Celjskem mladinskem centru brezplačno izposodite kolo.

Mesto ob Savinji je tudi fotografsko mesto. Izjemno tradicijo na tem področju mu daje mojster Josip Pelikan, fotograf s konca 19. stoletja.

Celjani so ponosni na svojo zgodovino, tako na obdobje rimske Keleie kot na srednjeveško Celeio in skoraj vsak kotiček mesta je povezan z zgodovino. Pred kratkim so obnovili celjsko mestno središče, v katerem dobivajo prostor simpatične majhne trgovinice za vsak okus. Ob eni najstarejših celjskih ulic, Gosposki ulici, je tudi umentiška četrt, v kateri se združujejo ljubitelji umetnosti.

Nad mestom bdi celjski Stari grad, ki je bil sedež grofov Celjskih, najvplivnejše plemiške rodbine na Slovenskem. Grad ostaja zato ena največjih celjskih znamenitosti.

Mesto ponuja številne priložnosti za ustvarjanje fotografskih zgodb ter za prijetno druženje.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Projekt 365: vsakdan ujet v fotografije

365 dni, 365 fotografij. Mladi fotografi pripovedujejo celoletno zgodbo s podobami. Na videz preprosta naloga se izkaže za pravi izziv.

Srčna Mateja se na Celje Fokus vrača že četrto leto

Mateja Glavica je že dobra znanka in znalka 5-dnevne ustvarjalne fotografske delavnice Celje Fokus. Njena ljubezen do fotografije se je pojavila ob rojstvu brata in se v družinskem okolju tudi nadaljevala.

Pridruži se nam in najdi svoj FOKUS!

Ugodna cena in dobra družba pa nista edina razloga, da se udeležite 5-dnevnega foto-dogodka Celje Fokus. Še en je, da fotografijo nosite v srcu. Tako kot mi.

Mentor Andrej Lamut

Andrej Lamut, rojen leta 1991 na Ptuju, je magister oblikovanja vizualnih komunikacij in prejemnik Prešernove nagrade za nadpovprečno izvedbo magistrskega dela Performativni proces fotografije - Nokturno

Arhiv novic